Esqueixada de cullera

Recuperem la recepta de l’esqueixada de Cullera elaborada pel xef Marc Ribas al programa Cuines de TV3 amb un ingredient clau del nostre soci Molí de Pomerí.

Necessitaràs

  • 300 gr de bacallà
  • Mig pebrot verd
  • Mig pebrot vermell
  • 2 tomàquets de pera
  • Un cap de bacallà
  • 1 ceba
  • Cibulet
  • Cerfull
  • Anet
  • Sumac
  • Una cullerada de tàperes
  • Pebre rosa
  • Aigua mineral
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

  • Esqueixem el bacallà ben petit (més petit que mida mossegada).
  • Posem l’aigua mineral, les pells i el cap dessalat en una olla de pressió. Ho fem bullir 20 minuts.
  • Passats els 20 minuts, ho deixem reposar 20 minuts més. Colem el caldo i llencem les pells i el cap.
  • Pelem i tallem el tomàquet a daus petits. També tallem a daus petits el pebrot verd i vermell.
  • Tallem la ceba a rodanxes i la deixem una hora dins l’aigua mineral de l’última rentada de bacallà, per suavitzar-ne el gust.
  • Traiem el suc de les tàperes i les passem una mica per la paella perquè perdin el gust de la conserva.
  • Per muntar el plat, posarem la brunesa de tomàquet i pebrot a la base del bol, a sobre, hi posarem el bacallà i les tàperes. Ho regarem amb el brou fred (hauria de tenir textura densa). I ho coronarem amb ceba i sumac.

Aquí trobaràs la recepta completa: https://www.ccma.cat/tv3/cuines/recepta/esqueixada-de-cullera/17255/

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2020. Tots els drets reservats.
Top