La pizza es pot maridar amb vi?

Ho creguis o no, el vi pot convertir-se en el millor amic de la pizza. Si la demanes a domicili assegura’t de tenir a prop una ampolla, i si optes per degustar una autèntica pizza en un restaurant italià, no t’oblidis de fer un cop d’ull a la carta de vins.

Aquí van uns consells de la mà de Jean Leon – empresa vinícola que forma part del Clúster Gourmet de Catalunya – per tal que les pizzes més populars i els vins més sofisticats puguin fer match i encaixar.

  • Pizza Margarita:

La Pizza Margarita es coneix com la pizza més bàsica i al mateix temps més exitosa de totes, sobre tot al seu país d’origen. Els seus ingredients es limiten a tomàquet, mozzarella de búfala i alfàbrega fresca, però això no vol dir que tot s’hi val a l’hora de decidir maridar amb un vi. Escollir un lleuger Jean Leon Rosé serà un encert que ens permetrà ressaltar el caràcter herbaci i aromàtic de l’alfàbrega i que no dominarà a la mozzarella, cosa que sí que passaria amb vins més pesats.

  • Pizza Barbacoa:

La Pizza Barbacoa conté un munt de carn fumada banyada amb una salsa que li dóna el seu punt dolç i irresistible. Amb aquests ingredients, encertarem si escollim vins afruitats que ens donin un grau de dolçor que realci el de la pròpia pizza. Si preferim negre, trobarem una bona combinació en un Merlot per aconseguir més lleugeresa. Si, en canvi, volem un blanc, el més aconsellable és evitar els de cos lleuger: un Chardonnay ens encaixarà a la perfecció.

  • Pizza 4 formatges:

La Pizza 4 Formatges porta tot tipus de formatges! Depenent de quins es combinin, aquesta recepta pot ser de les més contundents. Normalment no hi falten ni la mozzarella ni el formatge de cabra, incloent també formatge blau o algun semblant com el rocafort o el gorgonzola, i uns altres com el formatge parmesà, el brie o el provolone. Acompanyar aquest “mix” amb vi pot ser una aposta guanyadora si es busca una opció lleugera, aromàtica i fresca.

Ja veus que el més important és identificar els ingredients principals de la pizza i distingir el vi que millor els hi va. Saps ja quin triaràs?

Text i fotografia: JEANLEON.COM

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2022. Tots els drets reservats.
Top