La Llonganissa de Vic de Casa Riera Ordeix, un producte únic arrelat a la Plana

La Plana de Vic té unes propietats climàtiques que la fan especial i única per elaborar embotits. La situació geogràfica, a uns 500 metres d’altura sobre el nivell del mar, el microclima que s’hi crea i la presència de la boira són valors ambientals que acompanyats dels corrents d’aire fred procedents de les zones muntanyoses, fan que, a la Plana de Vic, hi hagi una flora fúngica típica que confereix unes característiques a l’embotit pròpies i específiques.

S’ha estudiat que la Llonganissa de Vic presenta un gust, un aroma i una evolució en el seu procés de curació que només es produeix a la Plana de Vic.

Des des del mes de desembre de l’any 2001, la llonganissa de la Plana de Vic està reconeguda amb el distintiu d’Indicació Geogràfica Protegida a tot l’àmbit europeu. Només les 32 poblacions de la Plana de Vic poden elaborar Llonganissa de Vic.

Casa Riera Ordeix, empresa familiar, ubicada a Vic i dedicada a l’elaboració artesanal de llonganissa des de l’any 1852, té aquest distintiu des de 2002.

La Llonganissa de Vic Casa Riera Ordeix té una fragància i exquisitat pròpia i única. El procés d’assecatge natural, característic de la firma, i el seu saber fer de més de 160 anys d’història se sumen a les característiques pròpies i específiques de la Plana.

La Legítima Llonganissa de Vic Casa Riera Ordeix es distingeix pel seu color, la seva textura i el seu gust.

 

Text i fotografia: CASARIERAORDEIX.COM

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2022. Tots els drets reservats.
Top