EL FORMATGE DE CABRA, UN BON ALIAT PER LA SALUT

Els amics de Formatges Betara ens expliquen que el consum de formatge de cabra és molt saludable, ja que té menys greix i més propietats nutricionals. Això fa que cada vegada tingui més adeptes.

 

De raons per incloure’l a la nostra dieta n’hi ha moltes:

És apte per les persones intolerants a la lactosa.

El seu baix nivell de lactosa i caseïna, el fan una alternativa vàlida per les persones amb intolerància a la lactosa, un punt important a tenir en compte perquè gairebé un 75% de la població té algun grau d’intolerància a la lactosa.

 

Té menys greix. La llet de cabra té poques calories, a més els seus àcids grassos són ràpidament metabolitzats i produeixen energia de forma immediata. D’aquesta manera aquest tipus de greix no té tanta tendència a dipositar-se a l’organisme i, per tant, no engreixem.

 

Controla i redueix el colesterol. Els àcids grassos que conté la llet de cabra limiten els dipòsits de colesterol en els teixits corporals, cosa que impedeix la seva absorció i la conseqüent reducció de colesterol “dolent”. De fet, aquesta llet, té entre un 30 i un 40% menys de colesterol que les altres llets, això pot ser una gran ajuda per prevenir la diabetis i l’arteriosclerosi (entre altres afeccions cardiovasculars).

 

És una alternativa pels al·lèrgics a la proteïna de vaca.

 

Una excel·lent opció per la nutrició infantil. La llet de cabra enriquida amb àcid fòlic facilita l’absorció de ferro. S’ha observat que els nens que consumeixen llet de cabra tenen més pes, són més alts i tenen una millor mineralització dels ossos.

 

Té un alt contingut nutricional. És una font excel·lent de proteïnes i aminoàcids essencials.

Text i fotografia: BETARA.CAT

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top