Mariona Isern, de Divicnus, va elaborar aquesta sopa freda que compartim avui, amb l’ingredient que marca la diferència, la llonganissa de Vic de Casa Riera Ordeix.
Necessitarà s:
- 1 Llonganissa de Vic Casa Riera Ordeix
- 1 Kg Tomà quet pera
- 1 Kg Tomà quet Monterosa
- 1/2 Pa de quilo
- 2 Grans d’all
- Un polsim de comÃ
- 4 c.s. Oli d’oliva verge
- Llagostins
- Ous de guatlla
- Pebre negre molt
- Sal
Preparació:
- En un recipient, poseu els tomà quets, la molla de pa prèviament remullada amb aigua, els alls i l’oli.
- Tritureu-ho amb el túrmix, o bé amb la Thermomix i, seguidament, passeu-ho pel colador xinès. Incorporeu-hi el comà i la sal.
- Barregeu-ho.
- Poseu-ho a la nevera durant unes 12 hores.
- Netegeu els llagostins, traient el cap i la tripa.
- En un cassó, poseu aigua a bullir amb una mica de sal i escaldeu els llagostins.
- A continuació passeu-los rà pidament a un altre cassó amb aigua i gel per tal que parin la cocció.
- Bulliu els ous de guatlla fins que quedin durs.
- Proveu la sopa i rectifiqueu, si cal, de sal i pebre.
- Talleu els llagostins a daus petits i els ous de guatlla per la meitat.
- Talleu la Llonganissa de Vic Casa Riera Ordeix a talls prims.
Recepta i Fotografia: http://casarieraordeix.com/ca/receptes/sopa-de-pa-amb-tomaquet-ou-de-guatlla-llagostins-i-llonganissa-de-vic