Crema de torró de pistatxo

Els festucs són uns fruits secs rics en vitamines i en minerals i tenen un considerable contingut en proteïnes. T’animem a consumir-los amb aquesta original recepta elaborada per Marc Ribas amb productes de Torrons Vicens.

Necessitaràs

  • 100 gr de torró de iogurt i festuc de Torrons Vicens
  • 4 rovells d’ou
  • 125 ml de ratafia
  • 150 gr de pistatxos torrats pelats
  • 70 gr de xocolata blanca
  • 15 gr de mantega pomada
  • 25 gr de sucre
  • 1 ou
  • 1,5 cullerades de vinagre de Merlot
  • Una cullerada de cafè de canyella en pols
  • Un pols de sal
  • 75 gr de farina
  • Oli AOVE
  • Sucre de llustre

Preparació:

  • Esmicolem 100 gr de torró de pistatxo i el posem dins un pot.
  • Afegim 125 ml de ratafia dins el pot i ho posem al foc fins que el torró es desfaci. Ho colem en un altre pot i hi desfem 70 gr de xocolata blanca. Ho reservem.
  • Posem una cassola al foc amb aigua de l’aixeta.
  • Separem clares i rovells de 4 ous. Les clares les guardarem en un tàper per fer-les servir a alguna altra recepta. Posem els rovells en un bol.
  • Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques afegint-hi lentament la barreja de licor. Ho posem al bany maria remenant durant 3 minuts. Amb cura, no volem que ens qualli l’ou.
  • Passem la crema a una mànega i, quan estigui temperada, la posem a la nevera.
  • Barregem amb les varetes elèctriques dins un bol 15 gr de mantega pomada i 25 gr de sucre.
  • Batem 1 ou i n’afegim la meitat al bol. La resta d’ou la guardarem per  a més endavant. Batem l’ou. Afegim 1 cullerada i mitja de vinagre Merlot i un polsim de sal. Ho batem tot. Hi afegim 75 gr de farina. Ho tornem a batre. Afegim 1 culleradeta de canyella en pols. Ho tornem a batre.
  • Passem la massa a la fusta i la treballem. Fem una bola, la filmem i la deixem reposar a la nevera durant 2 hores.
  • Estirem la massa amb un corró sobre la fusta enfarinada fins obtenir una planxa de 1mm de gruix.
  • Posem al foc una paella amb oli AOVE.
  • Tallem quadrats de pasta amb un tallapastes, les pintem amb l’ou reservat i les fregim amb el paper sulfurat. Separem el paper sulfurat i traiem la pasta de la paella. Reservem en una safata amb paper absorbent.
  • Piquem en un morter 150 gr de pistatxos torrats i pelats.
  • Traiem de la nevera la mànega amb la crema.
  • Posem una làmina de massa fregida, a sobre la crema i els festucs picats i per sobre sucre de llustre.

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2020. Tots els drets reservats.
Top