Arròs de perdiu, flor de gírgola i allioli de mel amb cúrcuma

Una recepta molt gourmet amb la que gaudir d’un dinar especial a casa amb Torrons i Mel Alemany.

Per a l’arròs (per a 4 persones):

  • 2 perdius
  • 200 gr de flors de gírgola
  • 1 ceba
  • 1 all
  • 1 pebrot verd
  • 3 cullerades soperes de tomàquet triturat
  • 250 gr d’arròs
  • 1,5 L de brou d’au
  • 3 cullerades de postres de Mel amb cúrcuma Alemany
  • Sal
  • Pebre
  • Oli

Per a l’allioli:

  • 1 all
  • 1 ou
  • Oli
  • 1 cullerada de postres de Mel amb cúrcuma Alemany

Preparació:

  • Netegeu la perdiu i talleu-la a quarts (es pot utilitzar qualsevol carn), poseu oli d’oliva en una cassola i coeu la carn (la de caça necessita més temps de cocció). Retireu-la i reserveu-la.
  • Talleu la meitat de flors de gírgola. Reserveu la quantitat tallada i coeu-les senceres a la mateixa cassola. Reserveu-les.
  • Prepareu el sofregit. Peleu i talleu la ceba a la brunesa (daus molt petits). Sofregiu-la a la cassola.
  • Peleu i talleu l’all a la brunesa. Afegiu-lo a la ceba quan aquesta sigui transparent.
  • Netegeu i talleu el pebrot verd a la brunesa. Incorporeu-lo al sofregit i seguir coent.
  • Quan el sofregit hagi agafat color, afegiu-hi tres cullerades de tomàquet triturat.
  • Quan el tomàquet s’hagi reduït, incorporeu-hi tres cullerades de Mel amb cúrcuma Alemany.
  • Barregeu-ho bé i afegiu-hi l’arròs. Nacreu-lo 5 minuts mentre aneu remenant contínuament.
  • Incorporeu-hi el brou d’au prèviament preparat i escalfat en una olla. Aneu-ne posant a mesura que se’l consumeix l’arròs. Compteu 16 minuts des que s’ha començat a afegir el brou.
  • Els últims deu minuts, situeu les peces de carn damunt de l’arròs per acabar-les de coure.
  • Un cop s’hagi fet l’arròs, afegiu-hi els bolets sencers, apagueu el foc, tapeu-ho i deixeu-ho reposar cinc minuts.
  • Mentre reposa, prepareu l’allioli. Peleu i talleu un all a la brunesa. Afegiu-lo en un recipient alt. Poseu-hi uns 10 grams d’oli d’oliva, un ou sencer i una cullerada de Mel amb cúrcuma Alemany.
  • Bateu amb la batedora elèctrica a una velocitat suau i aneu afegint-hi l’oli d’oliva en forma de fil.
  • Poseu l’allioli en una mànega pastissera petita. Per acabar, feu punts sobre l’arròs amb l’allioli.

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2020. Tots els drets reservats.
Top