L’Oli de Mil&Un Verd, certificat amb la Garantia Farga Mil·lenària

La Mancomunitat Taula del Sènia va impulsar l’any 2007 la creació de l’associació Territori del Sènia, entitat encarregada de gestionar el projecte Oli i Oliveres Mil·lenàries del Territori del Sènia. L’objectiu? Posar en valor aquest patrimoni viu i únic al món. Des d’aleshores es van començar a potenciar les oliveres que estaven caient en l’oblit.

Poble per poble, amb l’ajut d’enginyers especialitzats en la matèria, es van catalogar totes les oliveres que a 1.30 de terra feien més de 3.50 de diàmetre. Per a fer-ho bé, es va ordenar que cada cooperativa creés una marca i fes oli d’aquestes oliveres, amb la fi de conscienciar els propietaris de que aquells monuments havien de cuidar-se i no deixar-se perdre o tallar per posar altres més productius.

Una de les empreses que es va unir a la causa des del primer moment va ser Mil&Un Verd. El seu oli Arbor Sacris procedeix exclusivament d’arbres mil·lenaris, tal com dicta la Marca de Garantia Farga Mil·lenària. Aquesta llei, regulada precisament per la mancomunitat de la Taula del Sènia, certifica que els seus olis superen les anàlisis fisicoquímiques i organolèptiques més exigents assenyalats per la normativa europea.

Amb una producció molt limitada, l’or líquid de l’oli Arbor Sacris s’extreu en fred i mitjançant filtrat natural. La seva ànima mediterrània representa un viatge gastronòmic per compartir en grans ocasions. El seu aroma és un regal per recordar sempre. És un oli que marca la diferència. El tastes?

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top