Aquest 2020 el consum de vi gira entorn als valors personals

Una de les tendències en l’univers vinícola que està trepitjant més fort aquest 2020 és el consum de vi d’acord amb els valors de les persones. Els consumidors de vi actualment s’interessen per petites coses que van més enllà de l’embalatge i el gust. Busquen una visió més holística del que hi ha a l’ampolla. Ja no n’hi ha prou amb conèixer el producte, perquè ara el que compta per al consumidor és esbrinar que hi ha al darrera, i si coincideix amb els seus valors.

Tal com assegura Sergi Castro, sommelier de Jean Leon, hi ha dos conceptes que impulsen la tria del vi per part del consumidor: El compromís en la lluita contra el canvi climàtic i la recerca de vins “inclusius”. La demanda de vins amb certificació ecològica ha doblat en només sis anys i comencem a veure iniciatives d’algunes denominacions d’origen per tal de que esdevingui part de l’ADN de tots els seus vins.

Vins fets per dones o que formen part  de col·lectius minoritzats, vins aptes per a vegans, vins solidaris… Qualsevol mena d’innovació que inclogui un component social resulta un atractiu pels amants del vi. Per sort, tots els vins del celler Jean Leon contenen certificats ecològics des de l’any 2012 i són vegans. I per si això fos poc, el seu celler està liderat per dues dones: la Roser Catasús com a enòloga i la Mireia Torres com a Directora General.

A Jean Leon mantenen la tradició d’un visionari i somiador des de fa 57 anys. La viticultura ecològica busca aconseguir vinyes equilibrades naturalment, respectant el ritme de la vinya, ajudant-se al màxim del propi ecosistema. A dia d’avui, al celler són fidels a aquesta tendència i per aquest motiu segueixen fent tot tipus de vins per plaure als consumidors i fer-los gaudir de l’experiència de poder beure un bon vi respectant el territori del que formem part.

Text i fotografia: JEANLEON.COM

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top