La Inés Butrón del blog www.atable.es va preparar fa temps una recepta fent servir la olivada Blai Peris. Avui la compartim per si voleu elaborar aquest aperitiu!
Necessitarà s…
— Per la melmelada:
- 300 gr de pebrots vermells
- 150 gr de sucre de canya amb melassa
- Un rajolà de vinagre de poma
- Aigua per a cobrir
— Per la brandada:
- 250 gr de bacallà dessalat sense pell ni espines
- Una patata d’uns 200 gr
- 50 ml d’oli d’oliva verge extra
- 125 ml de nata lÃquida
- 2 grans d’all
- Julivert fresc o farigola
- Sal
- Un pot d’olivada Blai Peris
- Una massa de pa
- Pasta de full
- Un rovell d’ou
- Sèsam negre
Preparació:
- Per fer la melmelada, és necessari rentar i tallar els pebrots en trossos regulars, treient llavors i nervis centrals.
- A continuació, es posen en una cassola amb el sucre, l’aigua necessà ria per cobrir-ho, i una mica de vinagre de poma.
- Deixar coure lentament fins que la textura sigui densa i us agradi el seu sabor. Sempre podeu afegir més sucre.
- Deixar refredar i reservar en un recipient hermètic a la nevera.
- Per la brandada, cal posar el bacallà en un cassó cobert d’aigua i quan comenci a bullir, treure’l immediatament i deixar-ho refredar.
- Bullir la patata amb pell fins que estigui molt tendra.
- Posar l’oli en una paella amb els alls laminats i deixar que es facin lentament, sense cremar-los.
- Passar a l’accessori de la batedora tots els ingredients i batre (patata a trossos, bacallà a là mines, alls i oli).
- Anar afegint poc a poc la nata lÃquida prèviament escalfada (sense bullir). Rectificar de sal si cal.
- Per a decorar amb estels de pasta de full cal estirar la massa i posar-la sobre el paper de forn.
- Preescalfar el forn a 180ºC.
- Tallar estrelletes amb un motlle metà l·lic de galetes i fer foradets amb un escuradents perquè no pugin massa.
- Batre el rovell de l’ou i, amb un pinzell de silicona, pintar els estels i posar-hi sèsam negre per sobre (també es pot utilitzar una herba seca com l’orenga)
- Introduir al forn 15 minuts o fins que estiguin daurades.
- Deixar refredar i servir després en copa o culleretes amb les quantitats del vostre gust. Important conservar-ho a la nevera fins a l’últim moment.
Recepta original: https://www.atable.es/receta/copa-de-brandada-de-bacalao-con-mermelada-de-pimientos-rojos-y-olivada/