Copa de brandada de bacallà amb melmelada de pebrot vermell i olivada

La Inés Butrón del blog www.atable.es va preparar fa temps una recepta fent servir la olivada Blai Peris. Avui la compartim per si voleu elaborar aquest aperitiu!

Necessitaràs

— Per la melmelada:

  • 300 gr de pebrots vermells
  • 150 gr de sucre de canya amb melassa
  • Un rajolí de vinagre de poma
  • Aigua per a cobrir

— Per la brandada:

  • 250 gr de bacallà dessalat sense pell ni espines
  • Una patata d’uns 200 gr
  • 50 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 125 ml de nata líquida
  • 2 grans d’all
  • Julivert fresc o farigola
  • Sal
  • Un pot d’olivada Blai Peris
  • Una massa de pa
  • Pasta de full
  • Un rovell d’ou
  • Sèsam negre

Preparació:

  • Per fer la melmelada, és necessari rentar i tallar els pebrots en trossos regulars, treient llavors i nervis centrals.
  • A continuació, es posen en una cassola amb el sucre, l’aigua necessària per cobrir-ho, i una mica de vinagre de poma.
  • Deixar coure lentament fins que la textura sigui densa i us agradi el seu sabor. Sempre podeu afegir més sucre.
  • Deixar refredar i reservar en un recipient hermètic a la nevera.
  • Per la brandada, cal posar el bacallà en un cassó cobert d’aigua i quan comenci a bullir, treure’l immediatament i deixar-ho refredar.
  • Bullir la patata amb pell fins que estigui molt tendra.
  • Posar l’oli en una paella amb els alls laminats i deixar que es facin lentament, sense cremar-los.
  • Passar a l’accessori de la batedora tots els ingredients i batre (patata a trossos, bacallà a làmines, alls i oli).
  • Anar afegint poc a poc la nata líquida prèviament escalfada (sense bullir). Rectificar de sal si cal.
  • Per a decorar amb estels de pasta de full cal estirar la massa i posar-la sobre el paper de forn.
  • Preescalfar el forn a 180ºC.
  • Tallar estrelletes amb un motlle metàl·lic de galetes i fer foradets amb un escuradents perquè no pugin massa.
  • Batre el rovell de l’ou i, amb un pinzell de silicona, pintar els estels i posar-hi sèsam negre per sobre (també es pot utilitzar una herba seca com l’orenga)
  • Introduir al forn 15 minuts o fins que estiguin daurades.
  • Deixar refredar i servir després en copa o culleretes amb les quantitats del vostre gust. Important conservar-ho a la nevera fins a l’últim moment.

Recepta original: https://www.atable.es/receta/copa-de-brandada-de-bacalao-con-mermelada-de-pimientos-rojos-y-olivada/

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2020. Tots els drets reservats.
Top