Què i com es pot cuinar amb la clara d’ou?

La clara d’ou es caracteritza per la seva propietat escumejant. Les proteïnes que conté formen escuma i aconsegueixen productes més airejats, esponjosos i lleugers. Els valors nutricionals de l’ou són indiscutibles i el converteixen en un aliment molt apreciat per tot tipus de públic. Petits i grans un cop descobreixen la versatilitat d’aquest aliment l’acaben considerant un aliat indispensable en la seva rutina.

El problema és que sovint, quan s’utilitzen ous frescos per cuinar, se’n treu profit del rovell i llavors sorgeixen dubtes i un no sap què fer amb la clara sobrant. L’ou pot ser el protagonista, del plat, però també ofereix grans possibilitats culinàries com a acompanyament.

Una alternativa més fàcil i igual d’útil és substituir la clara d’ou fresca per la clara d’ou pasteuritzada dels nostre soci Liderou S.L. Aquesta opció s’elabora a partir d’ous de gallina de la màxima qualitat i conté les mateixes propietats nutricionals i culinàries que la tradicional.

Si desitges muntar la clara correctament, és imprescindible que el recipient i les varetes que utilitzis estiguin completament secs i sense rastre de greix, i millor si el recipient és de metall o vidre, mai de plàstic. S’ha de deixar de batre a intervals per aixecar les clares des del fons del recipient i aconseguir un batut complet i uniforme.

Si, en cas contrari, el que vols és elaborar una merenga, és important no afegir el sucre al principi del procés. Millor batre les clares fins que l’emulsió tingui una textura escumosa abans d’afegir-hi el sucre lentament.

Et serveixen aquests consells? Fes cas a Liderou! Adquireix la seva clara d’ou pasteuritzada i no et compliquis!

Text i fotografia: LIDEROU.COM

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top