La Cerdanya recupera el pa de fetge

El pa de fetge és una variant dels coneguts patés de campanya francesos, especialment vinculat a la Cerdanya i des d’on es va estendre a altres comarques dels Pirineus. Manté les maneres i les fórmules tradicionals i originals dels nostres avis i, per això mateix, tot i que conté els mateixos ingredients que composen el bull de fetge, en aquest cas presenta un color marronós tant a l’interior com a l’exterior i pot obtenir una forma lliure per molt que s’acostumi a fer allargat per tal de comercialitzar-se al tall.

Els cansaladers de la Cerdanya es van emportar el pa de fetge quan van emigrar cap a zones del Pre-Pirineu, però a Carlit han sabut recuperar les arrels de sempre i portar el pa de fetge a la Cerdanya de nou.

L’equip de Carlit aposta sempre pels productes de la terra, de manera que la llet que posen al seu pa de fetge és de vaques de la Cerdanya. Aquest producte el venen en format mini (250 gr), a talls individuals dins de sobres de 100 gr i també com a peça de xarcuteria.

El pa de fetge és molt versàtil ja que es pot consumir com a aperitiu, com a embotit per a l’entrepà i com a complement ideal d’amanides tèbies. Us animeu a tastar-lo?

Text i fotografia: CARLIT.CAT

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top