La garnatxa blanca ve trepitjant fort

L’última de les varietats que aquests últims anys està sonant amb més força és la Garnatxa Blanca. Fins fa poc temps era més aviat un tresor amagat, però ara ja consta com una de les més fructíferes inclòs al Mediterrani.

Es tracta d’una varietat de raïm blanc molt productiva que quan es desconeixien les tècniques vinícoles i no es sabia treballar bé amb ella, acabava donant vins molt alcohòlics, amb molt de cos i poc afruitats, popularment coneguts com a vins rústics. Sovint es feia servir més aviat per elaborar vins dolços, però actualment, gràcies a la intensa producció de les bodegues que tenim a prop, s’estan aconseguint vins amb cos, carnosos alhora que es caracteritzen per una exquisida elegància i profunditat.

A Clos Figueras saben com s’ha de tractar un bon vi de principi a final, i per això, donat l’èxit del seu Serras del Priorat 2017, aquest any han deixat enrere el vi negre i han presentat una nova versió: el Serras del Priorat Blanc que és 100% garnatxa blanca. Igual d’espontani i juvenil però amb un caràcter diferent.

Tot i així, aquell que estigui interessat en el tema pot consultar la seva àmplia carta de vins i veurà que aquest no és l’únic. També hi figuren el Font de la Figuera blanc (Viognier, Garnatxa blanca i Chenin Blanc) i el Sablet Saint Gayan (Viognier, Bourboulenc, Cairette i Garnatxa Blanca) de manera que és fàcil comprovar que controlen moltes varietats i que aquest nou producte pot convertir-se en un vi estrella de cara al Nadal!

Text i fotografia: CLOSFIGUERAS.INFO

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top