Figues confitades per la tardor

La figa és una fruita dolça que es pot trobar durant el final de l’estiu i el començament de la tardor. Una de les maneres més típiques de consumir-la és a partir de les figues confitades. Avui dia es consideren una delicatessen, però sabies que ja es consumien l’any 450 a.C?

A l’Antiga Grècia i també a l’Imperi Romà ja es preparaven fruites confitades. Aquells temps s’utilitzava la tècnica de banyar-les en mel per allargar-ne el procés de conservació. L’Orient Mitjà és un altre indret on coneixien perfectament el poder del sucre, ja que acostumaven a confitar pètals de rosa amb mel i els servien a les cerimònies.

Les figues confitades en almívar, procedents de propis cultius, són l’especialitat de Can Bech, empresa de tradició gastronòmica que ofereix una gamma de productes d’alta qualitat pensats per desenvolupar noves idees culinàries.

Tot i que ells recomanen servir les figues confitades en almívar amb gelat de mascarpone, nata o mató, com que estan confitades senceres i contenen amb un almívar dens, resulten ideals per donar un toc especial a qualsevol plat.

Per aquells que volen una proposta encara més gourmet, Can Bech disposa de figues confitades amb mar de cava, perfectes en aquest cas per combinar amb gelat de torró o d’avellanes. Que consti que a la tardor poden combinar amb una amanida ben complerta o bé embotits com ara formatges o foie-gras.

Text i fotografia: CANBECH.COM

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top