La recepta d’avui és per a satisfer un capritx. Es pot elaborar amb qualsevol verdura, de manera que quedi un plat al gust del comensal.
Necessitaràs… (per a 4 persones)
- 4 ous Liderou “Pica a terra”
- 200 gr de Col
- 1 porro
- 2 pastanagues mitjanes
- 1 carbassó
- 50 gr de pernil de glà
- 6 cullerades d’oli d’oliva verge
Preparació:
- Tallar les verdures en bastonets d’uns 4 centímetres de llarg i mig d’ample. Saltejar al wok o a una paella amb poc oli i tapat, o fer-les al vapor. Tallar el pernil a tires i reservar.
- Agafar un tros gran de paper film i untar-lo amb oli. Tallar 4 quadrats i posar cada un dins d’una tassa o got amb la part untada d’oli cap a fora. Trencar l’ou, i tancar el paper film en forma de farcell amb un fil de braman.
- Bullir els ous 4 minuts i retirar-los. Un cop freds retirar el plàstic i reservar.
- Emplatar formant un llit de verdures i pernil i col·locar a sobre l’ou.
*Recepta de la xef Cristina Duch de GAN Gastronomia i Nutrició per a Catalonia Gourmet.