Els formatges també poden convertir-se en un producte delicatessen si se’ls dona un toc especial. A Formatges Vilavella elaboren tots els seus productes de forma artesanal a partir de llet obtinguda de les cabres que tenen i cuiden a la seva pròpia finca situada al peu de la muntanya de Sant Corneli, entre els municipis de la Conca de Dalt i i d’Isona i Conca Dellà .
Només treballen si la llet es fresca, mai amb llet de més d’un dia. Els processos utilitzats són naturals i apresos de mestres formatgers i de l’experiència en el sector agrÃcola i ramader. Precisament per això pertà nyen al Clúster Gourmet de Catalunya, per ser gourmet.
Més enllà del formatges tradicionals, compten amb una lÃnia de delÃcies delicatessen per als paladars més refinats i exigents. Es pot escollir formatge amb llet pasteuritzada o amb llet crua en funció de la preferència de cadascú, però cap et decebrà .
Si només coneixes els clà ssics curat, semi-curat o tendre, és hora d’aventurar-te a tastar el seu formatge amb pebre, amb codonyat, amb taronja o fins i tot amb cacau. Tot ben integrat i amb un sabor exquisit!
Text i fotografia: FORMATGES VILAVELLA