Desmentint mites sobre l’Oli d’Oliva

Des de la ESAO (Escuela Superior de Aceite de Oliva) s’han proposat defensar l’or líquid i desmentir mites que hem decidit compartir perquè, si no sou experts en el món de l’Oli d’Oliva, us decanteu per adquirir productes d’una de les empreses catalanes familiars pioneres en el seu cultiu: Olis Solé.

  1. Hi ha molts factors que intervenen en el color que adopta l’oli en la fase final. S’acostuma a dir que quant més verd i fosc és, més bo. Error. La tonalitat es dóna en funció de quina sigui la varietat de l’oliva, el moment de la recol·lecta, el temps que passa durant el procés d’obtenció, etc. No té res a veure el color amb la qualitat.
  2. Val la pena conservar l’oli molt temps per aconseguir un sabor més fort. Error. S’ha de consumir preferiblement abans que passin màxim dos anys des de la compra, s’ha d’evitar que entri oxigen perquè no s’oxidi i es recomana guardar-lo en un lloc fresc sense gaire llum.
  3. Millor no fer servir Oli d’Oliva per fregir. Error. És cert que resulta més car que no pas l’Oli de gira-sol, per exemple, però en realitat l’Oli d’Oliva té una major resistència a la degradació en calent i es pot no només utilitzar per fregir, sinó que també convé reutilitzar-lo.
  4. L’Oli d’Oliva Verge Extra és l’únic saludable. Error. Conté més antioxidants que la resta, però més enllà de la varietat, tots els olis que procedeixen de l’oliva tenen millors propietats que els que s’elaboren a partir d’altres llavors, sense favoritismes.

Així doncs, pots escollir entre l’Oli d’Oliva Verge Extra DOP Siurana, l’Oli Ecològic o l’Oli Aromatitzat. Tingues present que a Olis Solé treballen exclusivament amb la varietat Arbequina d’alta qualitat, de manera que, en vista dels beneficis que aporta l’Oli d’Oliva, no queda cap excusa per renovar el rebost i ser-li fidel.

Text i fotografia: OLISSOLE.COM

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top