Bunyols de bacallà amb Oli d’Oliva Verge Extra

Estem acostumats a consumir-los als restaurants, però també podem elaborar bunyols de bacallà a casa. Si tens temps durant les vacances, prova de seguir aquesta recepta i notaràs la diferència!

Necessitaràs

  • 300 gr de morro de bacallà
  • Mig got de llet fresca
  • Una llauna de fetge de bacallà
  • 2 alls
  • 2 ous
  • 180 gr de farina
  • Un manat de julivert
  • Oli d’oliva Dauliba
  • Llevat
  • Sal al gust

Preparació:

  • Primer, cal dessalar el bacallà amb fins a 3 canvis d’aigua en 24 hores mentre es va tastant fins que tingui el punt de sal just.
  • A continuació, s’ha de bullir el bacallà entre 1 i 3 minuts amb un all.
  • Tallar el julivert i l’all escaldat i aixafar-los amb un morter, on s’hi afegeix també el llevat i el bacallà trencat a bocins, sense pell.
  • Aixafar tota la barreja en el morter, i afegir-hi l’emulsió del fetge desfet amb la llet fresca, juntament amb la farina tamisada.
  • Barrejar tot fins aconseguir una massa homogènia.
  • En una paella fonda, abocar l’oli fins que estigui ben calent, i anar tirant-hi cullerades de la massa fins que ens quedi el bunyol fregit.
  • Finalment, reservar en una safata amb paper absorbent per a treure’ls el greix sobrant.

Aquesta i altres receptes les trobaràs al web de DAULIBA: www.dauliba.com

* Elaborada per Marc Ribas al programa Cuines de TV3

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2019. Tots els drets reservats.
Top