Estem acostumats a consumir-los als restaurants, però també podem elaborar bunyols de bacallà a casa. Si tens temps durant les vacances, prova de seguir aquesta recepta i notaràs la diferència!
Necessitarà s…
- 300 gr de morro de bacallÃ
- Mig got de llet fresca
- Una llauna de fetge de bacallÃ
- 2 alls
- 2 ous
- 180 gr de farina
- Un manat de julivert
- Oli d’oliva Dauliba
- Llevat
- Sal al gust
Preparació:
- Primer, cal dessalar el bacallà amb fins a 3 canvis d’aigua en 24 hores mentre es va tastant fins que tingui el punt de sal just.
- A continuació, s’ha de bullir el bacallà entre 1 i 3 minuts amb un all.
- Tallar el julivert i l’all escaldat i aixafar-los amb un morter, on s’hi afegeix també el llevat i el bacallà trencat a bocins, sense pell.
- Aixafar tota la barreja en el morter, i afegir-hi l’emulsió del fetge desfet amb la llet fresca, juntament amb la farina tamisada.
- Barrejar tot fins aconseguir una massa homogènia.
- En una paella fonda, abocar l’oli fins que estigui ben calent, i anar tirant-hi cullerades de la massa fins que ens quedi el bunyol fregit.
- Finalment, reservar en una safata amb paper absorbent per a treure’ls el greix sobrant.
Aquesta i altres receptes les trobaràs al web de DAULIBA: www.dauliba.com
* Elaborada per Marc Ribas al programa Cuines de TV3