Les abelles produeixen mel a partir del nèctar de les flors. El gust i el color d’aquesta substà ncia ve determinat pel tipus de flor. Això és lògic, però… sabies què el pol·len d’abella d’on sorgeix la mel és un dels aliments més complets de la natura?
El pol·len d’abella ecològic conté un 25% d’aminoà cids, que són els precursors de les proteïnes, a més de vitamines (A, B, C, D i E), enzims i una seixantena de minerals diferents. Degut als seus ‘superpoders’, es considera que tots els aliments apÃcoles, inclòs aquest, els pròpolis, la gelea reial i la mel crua pertanyen a la categoria de ‘superaliments’.
Depèn d’on visquin les abelles trobarem mel de romanÃ, de mil flors, de farigola… però sigui com sigui, al procedir d’origen natural, el producte final presenta propietats antibacterianes i funciona com antisèptic, aixà com també resulta de fà cil digestió.
A Catalunya, una de les empreses fabricants del producte dolç més natural i deliciós pels segles dels segles és Alemany. Pots consumir qualsevol de les seves mels i torrons que sortiràs guanyant, per no dir que provis de tastar directament el seu pol·len. Barreja’l amb llet o amb suc de taronja preparant-lo prèviament per afavorir-ne una millor assimilació a nivell intestinal, i millora automà ticament la teva salut!
Text i fotografia:Â ALEMANY.COM