El formatge pot quedar-se dins la nostra dieta si és ecològic

El formatge és una font de proteïnes de qualitat i de greix, així com el seu consum al mateix temps aporta vitamina D, fòsfor i potassi al nostre organisme. Genera tanta addició que costa suprimir-lo de la dieta, però per aprimar-se no cal fer-lo fora, ja que en realitat no hi ha cap aliment que engreixi per si sol. Només cal llegir l’etiquetatge i comprovar que no conté additius ni ingredients sorpresa com per exemple la cel·lulosa refinada d’alguns formatges ratllats.

Escollint un bon formatge artesanal per afegir-lo a qualsevol plat, aconseguirem que tingui un gust i una qualitat immesurables. La família Berengueras porta més de dues dècades dedicant-se a la vida de pagès, fabricant formatges d’ovella, cabra i vaca sempre madurats amb l’aire dels Pirineus, creats a partir de bestiar etiquetat com ecològic. El respecte pel medi ambient i pel benestar dels animals forma part de la filosofia de Formatges Betara.

Segons diuen, el secret per obtenir un producte ecològic i diferenciar-lo del que no ho és consisteix en seguir un procés d’elaboració totalment natural, des de l’origen al final. És a dir, des de l’alimentació dels animals fins a la crosta. Per tal d’aconseguir-ho, s’ha d’inserir una proteïna per a coagular la llet, seguidament s’ha de tallar la quallada; omplir els motlles; passar a la fase de premsatge per eliminar el sèrum sobrant; barrejar els formatges amb una solució d’aigua i sal durant unes hores abans de passar a la cambra d’assecatge; i després deixar-lo madurar en unes condicions òptimes de temperatura i humitat fins arribar al punt de maduració exacte per a la posterior comercialització.

A Betara venen dos tipus de formatge: pasteuritzat i amb llet crua. La idea és mantenir viu el record del sabor més característic de la comarca del Lluçanès, o més ben dit, de la terra on va néixer l’empresa. Tria’n un i assaboreix-lo acompanyat d’un bon vi. Respiraràs aire pur.

Text i fotografia: BETARA.CAT

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top