Explorar les olives amb els cinc sentits és possible

Dins la dieta mediterrània, un dels aliments més valuosos que tenim són les olives. Existeixen moltes varietats d’aquest petit fruit de l’olivera, amb mides i sabors diferents, però estem acostumats a menjar-les ràpid com a pica-pica i ens parem poc a assaborir-les.

Pot ser que una simple oliva pugui assolir tots els plaers sensorials? Si, sens dubte. I fins i tot poden enganyar els nostres cinc sentits. A primera vista considerem que les olives son verdes i les observem així, quan en realitat les Empeltre es conserven madures i negres. L’olfacte és capaç de captar un suau aroma a sajolida o a l’oli refinat que habita a l’interior del fruit.

El gust, per la seva part, experimenta un dolç record a fruits secs barrejat amb un toc d’amargura i una lleugera frescor. I l’oïda? A tot cas es poden escoltar unes olives? Doncs si. Com a mínim les de Blai Peris si, perque son un reflex de la brisa del seu territori, la Terra Alta.

Blai Peris assegura que les seves olives i olivades son “Ohlives of pleasure!” és a dir, delícies de plaer per als cinc sentits!

Text i fotografia: BLAIPERIS.ES

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top