Dins la dieta mediterrània, un dels aliments més valuosos que tenim són les olives. Existeixen moltes varietats d’aquest petit fruit de l’olivera, amb mides i sabors diferents, però estem acostumats a menjar-les ràpid com a pica-pica i ens parem poc a assaborir-les.
Pot ser que una simple oliva pugui assolir tots els plaers sensorials? Si, sens dubte. I fins i tot poden enganyar els nostres cinc sentits. A primera vista considerem que les olives son verdes i les observem així, quan en realitat les Empeltre es conserven madures i negres. L’olfacte és capaç de captar un suau aroma a sajolida o a l’oli refinat que habita a l’interior del fruit.
El gust, per la seva part, experimenta un dolç record a fruits secs barrejat amb un toc d’amargura i una lleugera frescor. I l’oïda? A tot cas es poden escoltar unes olives? Doncs si. Com a mínim les de Blai Peris si, perque son un reflex de la brisa del seu territori, la Terra Alta.
Blai Peris assegura que les seves olives i olivades son “Ohlives of pleasure!” és a dir, delícies de plaer per als cinc sentits!
Text i fotografia: BLAIPERIS.ES