Casa Riera Ordeix: història, tradició i gastronomia de Vic en un únic espai

La ciutat de Vic, ubicada a uns 70 km de Barcelona, ofereix una combinació perfecte, tradició i gastronomia. Un dels màxims exponents d’aquesta combinació és la Llonganissa de Vic Casa Riera Ordeix.

La Llonganissa de Vic, igual que el Fuet de Vic, és un producte típic de la gastronomia vigatana i osonenca. Les primeres referències escrites sobre la Llonganissa de Vic daten de l’any 1456, tot i que el seu origen retrocedeix fins al s. IV. Antigament, la Llonganissa de Vic s’elaborava a les masies ubicades a la Plana de Vic com un mètode de conservació de les carns, tot aprofitant les característiques climàtiques de la zona que són òptimes per a la curació de l’embotit.

I és que, tal com s’ha estudiat, la Llonganissa de la Plana té una fragància i exquisitat pròpia i única. D’aquí que, des del mes de desembre de l’any 2001, la llonganissa de la Plana de Vic està reconeguda amb el distintiu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP) a tot l’àmbit europeu.

Casa Riera Ordeix, que té el distintiu IGP des de l’any 2002, és una empresa familiar que es dedica a l’elaboració de llonganissa des de l’any 1852. De fet, de les 31 fàbriques dedicades a l’elaboració de llonganissa que hi havia a Vic a principis del s. XIX, és l’única que actualment queda a la ciutat.

Des de fa uns anys, la firma ha obert les seves portes i ofereix visites guiades amb tast inclòs. Els visitants tenen l’oportunitat de conèixer de primera mà el mètode d’elaboració i descobrir els centenaris assecadors de la firma.

Casa Riera Ordeix ofereix la possibilitat de viure en un únic espai la combinació d’història, tradició i gastronomia.

Text i fotografia: CASARIERAORDEIX.COM

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top