Màgia és convertir el most en cava

Sembla que la màgia només pugui succeir damunt d’un escenari, on un home vestit amb esmòquing i barret juga amb cartes, monedes o mocadors. Això és al que estem acostumats, però avui dia, la veritable màgia, també pot ocorre sota terra, i sinó pregunteu-ho a la família Juvé & Camps.

Són ja quatre generacions d’una família dedicada de cap a peus a la viticultura, consagrada a la elaboració de grans caves i vins. A la comarca de l’Alt Penedès tenen un espai amb 271 hectàrees ocupades amb vinyes. Cada tipus de raïm té el seu lloc per tal de garantir la millor qualitat i el millor sabor de cara al producte final.

El secret del raïm, però, es coneix dins la bodega Espiells, situada a 5 km al nord-est de Sant Sadurní d’Anoia. A les seves caves subterrànies és on la natura es torna líquida i el most es converteix en vi gràcies a la optimització dels processos de desrapat, premsat, i posterior fermentació, que es duen a terme en grans naus de dipòsits igual d’atractius per fora que a l’interior, sempre amb la temperatura controlada. A més, hi ha una sala on els consumidors poden degustar els vins de la bodega tot contemplant les vistes a les vinyes.

D’allà en surten, entre d’altres, caves com el Milesimé, ben efervescent; un elegant Blanc de Noirs; o el Brut Rosé, que és sens dubte el més enamoradís. Res millor que veure i viure la màgia d’aprop per poder entendre-la. Encara no us ho creieu?

Text i fotografia: JUVEYCAMPS.COM

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top