A vegades descobrir el tipus de cultiu, els ingredients, l’origen o el tractament aplicat als aliments és més complicat del que sembla perquè no tothom ho indica en l’etiquetatge i no s’especifica. Sort n’hi ha que alguns ho fan correctament.
Ja fa més de trenta anys que Eduard Peris va decidir materialitzar el seu somni d’elaborar unes olives que enamoressin a qualsevol. Parlem del fundador de Blai Peris, empresa especialista en obtenir i envasar com és degut olives de varietat Empeltre. Tot l’equip sap perfectament que cal prendre’s seriosament el procés de tractament dels seus productes, i per això procuren que sigui el més natural i menys quÃmic possible. Sempre deixen ben clar com són les seves olives, olivades i salses de qualitat procedents de la Terra Alta, obtingudes a partir d’una collita pròpia.
Precisament, les olives Empeltre son el producte estrella de Blai Peris. SabÃeu que maduren directament a l’olivera? Es conserven amb un bany d’oli verge empeltre i l’envasament es duu a terme sense lÃquid per tal de mantenir inalterades les seves caracterÃstiques. Per exemple, la sal que s’utilitza per a macerar-les abans de convertir-les en olivada és sal marina rentada, de manera que es conserven grà cies a la puresa intacta de l’hivern i a l’efervesència vital de la primavera.
D’aquesta forma, tots els seus aliments son aptes per a persones veganes, crudiveganes o que segueixen la corrent ‘raw food’.
Text i fotografia:Â BLAIPERIS.ES