5 beneficis per la salut de l’oli d’oliva Dauliba

L’oli d’oliva és un aliment bàsic de la nostra dieta. A l’Antiga Roma, de fet, l’oliver es considerava un arbre sagrat i a la Babilonia el metge es coneixia com asu, que vol dir coneixedor dels olis.

Tot això es deu a les seves nombroses propietats. L’oli d’oliva sense refinar, com el que preparen a Dauliba, és ric en vitamina E, ferro, calci i fitoesterols (substàncies que ajuden a bloquejar l’absorció del colesterol). A més, la grassa mono insaturada col·labora en la prevenció de malalties cardiovasculars i alguns tipus de càncer.

Ingerir oli d’oliva regula el trànsit dels aliments dins l’estomac i equilibra el PH del cos. Així doncs, evita l’acidesa estomacal i millora l’assimilació d’alguns micronutrients com la vitamina D, el fòsfor o el magnesi, afavorint la protecció dels ossos i prevenint l’osteoporosis.

Els beneficis, no obstant, són múltiples. A continuació et presentem alguns dels beneficis per la salut:

  • És un antiinflamatori ple d’antioxidants. Gràcies al seu contingut en vitamina E prevé l’oxidació de les cèl·lules i dels teixits del nostre organisme, retardant l’envelliment, donant a la pell un aspecte més jove i enfortint el sistema immunològic.
  • A diferència del que es pot pensar, no tots els olis i els greixos són dolents. Els mono insaturats o no saturats, com el que ofereixen a Dauliba, ajuden a disminuir els nivells de colesterol, regulen la pressió arterial (evitant situacions com la hipertensió) i prevenen malalties cardiovasculars.
  • L’oli d’oliva és la clau per a gaudir d’una bona digestió. Evita l’acidesa gàstrica, lubrica els intestins i facilita el trànsit intestinal. Ajuda, doncs, en casos de gastritis i dolors estomacals.
  • Aconsegueix regular la glucosa en sang, fins i tot arribant a disminuir-lo en un 12%, segons estudis recents. S’afavoreix la regulació dels triglicèrids, doncs, i resulta beneficiós per les persones que viuen amb diabetis.
  • Les grasses saludables que conté l’oli d’oliva no només prevenen malalties com la diabetis o el colesterol, sinó que també ajuden a la salut mental. Millora la funció cognitiva, combat la deterioració mental i prevé malalties com l’Alzheimer.
  • Els seus beneficis no es limiten a l’interior del nostre cos; també és un ingredient estrella a l’hora de cuidar la nostra pell i el nostre cabell, gràcies a propietats com l’omega 9, que restaura els nivells naturals de l’humitat del cos.

Text i fotografia: DAULIBA.COM

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top