Crema de Calçots amb Ou Poché i Oli de Tòfona Negra

Avui, volem sorprendre’t amb aquesta deliciosa recepta elaborada pels nostres amics de Delicious & Sons, que formen part del Clúster Gourmet de Catalunya.

Necessitaràs

  • 400 gr de calçots.
  • 100 gr de ceba.
  • 1 patata.
  • 60 ml d’oli d’oliva.
  • 1 litre de brou de verdures.
  • 1 branca de farigola fresca.
  • Ous de gallina ecològics, paper film i fil.
  • Oli de Tòfona Negra de Delicious & Sons.

Preparació:

  • Pelar, netejar i tallar els calçots en juliana, procurant rebutjar les parts excessivament verdes.
  • Tallar la ceba en juliana.
  • Ofegar els calçots en una cassola juntament amb la ceba, l’oli i una mica de sal, de manera que quedin ben tous però sense que agafin color.
  • Afegir la patata pelada i laminada, dóna unes voltes.
  • Cobrir amb el brou. Deixa coure el conjunt a foc mitjà durant uns 30 minuts.
  • Triturar fins a obtenir una crema ben fina.
  • Arrancat el bull de nou, introdueix la branca de farigola i deixa reposar fora del foc. Reservar.
  • Folrar 1 got o tassa amb un quadrat de film transparent, de manera que les puntes sobresurtin del recipient.
  • Trenca un ou dins de la tassa, de manera que recollint les puntes del film aconsegueixis un farcell amb l’ou dins.
  • Lligar-lo bé amb el fil de tal manera que no quedi aire dins. Repetir la mateixa operació per a la resta d’ous.
  • Posar una cassola amb aigua al foc. Introduir els farcells dins de l’aigua just abans que bulli i baixar el foc al mínim intentant que no bulli mai.
  • Deixar coure els ous durant uns 5 minuts, palpant de tant en tant. Han de quedar amb la clara cuita i el rovell cru. Retirar l’aigua i reserva.
  • Per servir, reescalfar la crema i servir-la en plats de sopa o bols. Obrir els farcells i bolca el contingut dins de cada bol. Acabar decorant amb un bri de farigola i unes gotes d’Oli de Tòfona Negra.

Aquesta i moltes més receptes les trobaràs aquí:

www.deliciousandsons.com

Recepta: Manel Guirado

Fotografia: Meritxell Arjalaguer

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2019. Tots els drets reservats.
Top