L’elaborador artesanal de xocolata, neix o creix?

La xocolata és un dolç pecat que s’hauria de consumir en petites dosis, en això estem tots d’acord. El que passa és que estem acostumats a menjar qualsevol tipus i hauríem de saber escollir i de tant en tant donar-nos el plaer de assaborir una xocolata que tingui l’etiqueta “gourmet”.

Un exemple n’és la gamma de bombons, xocolata a la tassa i cacau soluble de Xavier Mor Chocolatier. Que la marca s’hagi convertit en una de les millors del món dins el sector és un fet que ningú posa en dubte, ja que a l’obrador han aconseguit destacar per sobre de la competència gràcies a la recol·lecta de la millor matèria primera, la qual aporta una excel·lent qualitat al producte final.

No obstant, ser un expert en xocolata no és una tasca senzilla, i saber elaborar-ne encara menys. En les pròpies paraules de Xavier Mor: “Per arribar a ser un artesà de la xocolata primer s’ha de tenir una inquietud i una passió que surten de dins”. Per tant… Es neix així? No. “Després s’ha de procurar anar creixent a mida que vas treballant i modulant la teva vocació”, aclareix.

La característica principal que diferencia les anomenades “llavors d’or” de la resta de bombons d’altres mestres, és que Xavier Mor obté la xocolata directament de la llavor i la tracta de la manera més natural possible amb l’objectiu de conservar els requisits nutricionals necessaris per a què puguin ser considerats aliments saludables o funcionals. Veritat que ara que en parlem ve de gust tastar-ne un trosset o preparar-se una xocolata desfeta?

Text i fotografia: XAVIERMOR.COM

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top