Els amics de Mi&Cu Gourmet volen endolcir el Nadal amb aquest espectacular postre, combinant els seus bombons d’ametlla amb gust a Te Vermell amb fruits del bosc.
Passos a seguir per fer aquesta recepta:
Ingredients:
- 2 ous.
- 300 gr de farina.
- 300 gr de sucre.
- 120 ml d’oli.
- 1/2 culleradeta d’extracte de vainilla.
- Pessic de sal.
- 2 culleradetes de cacau en pols.
- 250 ml de llet.
- 2 culleradetes de suc de llimona.
- 2 culleradetes de vinagre.
- 1 culleradeta de bicarbonat sòdic.
- Colorant vermell en quantitat necessà ria.
Preparació:
- Preescalfar el forn a 165ºC.
- Incorporar les culleradetes de llimona sobre la llet i deixar reposar 10 minuts.
- Batre els ous amb el sucre i una mica de sal fins que quedi la barreja escumosa i d’un color groc pà l·lid. Incorporar l’oli en forma de fil. Tamisar el cacau en pols al costat la farina i barrejar amb la preparació anterior.
- Incorporar la llet i el colorant vermell, barrejar fins homogeneïtzar el preparat i en aquest moment disposar el bicarbonat sobre el vinagre perquè s’activi, i rà pidament ho aboquem sobre el preparat del pastÃs, barrejar lleugerament i disposar en 3 motlles de 15cm prèviament greixats.
- Coure al forn a 165ºC per 25 minuts aproximadament fins que al punxar amb una broqueta surti totalment neta.
- Treure del forn, disposar en reixeta, deixar refredar i retallar amb un ganivet de serra la part superior del pa de pessic perquè a l’hora de muntar estiguin els 3 discs de cake iguals.
Per al frosting de formatge:
Ingredients:
- 360 gr de sucre glacé.
- 180 gr de mantega.
- 180 gr de formatge philadelphia.
- 90 gr de bombons d’ametlla amb gust a Te Vermell Pu Erh amb fruits del bosc de Mi&Cu Gourmet.
Preparació:
- Cremar la mantega a temperatura ambient amb la pala de la batedora durant 5 minuts, incorporar el sucre prèviament tamisat i batre 5 minuts més, la mantega ha de quedar totalment blanca, airejada i esponjosa.
- Disposem el formatge i batem 1 minut més.
- Reservem en una mà niga pastissera i disposem en fred durant 15 minuts.
Muntatge:
- Disposem el primer disc de pa de pessic.
- Ho cobrim amb una bona capa de formatge crema.
- Escampem els trossos de bombons trencats.
- Una altra capa de pa de pessic, crema de formatge, bombons trencats i finalitzem amb la tercera capa de pa de pessic, crema i bombons trencats.
Recepta i fotografia:Â Nikira Vesga (Pastry Chef)