Postres de Nadal: Red Velvet Cake

Els amics de Mi&Cu Gourmet volen endolcir el Nadal amb aquest espectacular postre, combinant els seus bombons d’ametlla amb gust a Te Vermell amb fruits del bosc.

Passos a seguir per fer aquesta recepta:

Ingredients:

  • 2 ous.
  • 300 gr de farina.
  • 300 gr de sucre.
  • 120 ml d’oli.
  • 1/2 culleradeta d’extracte de vainilla.
  • Pessic de sal.
  • 2 culleradetes de cacau en pols.
  • 250 ml de llet.
  • 2 culleradetes de suc de llimona.
  • 2 culleradetes de vinagre.
  • 1 culleradeta de bicarbonat sòdic.
  • Colorant vermell en quantitat necessària.

Preparació:

  • Preescalfar el forn a 165ºC.
  • Incorporar les culleradetes de llimona sobre la llet i deixar reposar 10 minuts.
  • Batre els ous amb el sucre i una mica de sal fins que quedi la barreja escumosa i d’un color groc pàl·lid. Incorporar l’oli en forma de fil. Tamisar el cacau en pols al costat la farina i barrejar amb la preparació anterior.
  • Incorporar la llet i el colorant vermell, barrejar fins homogeneïtzar el preparat i en aquest moment disposar el bicarbonat sobre el vinagre perquè s’activi, i ràpidament ho aboquem sobre el preparat del pastís, barrejar lleugerament i disposar en 3 motlles de 15cm prèviament greixats.
  • Coure al forn a 165ºC per 25 minuts aproximadament fins que al punxar amb una broqueta surti totalment neta.
  • Treure del forn, disposar en reixeta, deixar refredar i retallar amb un ganivet de serra la part superior del pa de pessic perquè a l’hora de muntar estiguin els 3 discs de cake iguals.

Per al frosting de formatge:

Ingredients:

  • 360 gr de sucre glacé.
  • 180 gr de mantega.
  • 180 gr de formatge philadelphia.
  • 90 gr de bombons d’ametlla amb gust a Te Vermell Pu Erh amb fruits del bosc de Mi&Cu Gourmet.

Preparació:

  • Cremar la mantega a temperatura ambient amb la pala de la batedora durant 5 minuts, incorporar el sucre prèviament tamisat i batre 5 minuts més, la mantega ha de quedar totalment blanca, airejada i esponjosa.
  • Disposem el formatge i batem 1 minut més.
  • Reservem en una màniga pastissera i disposem en fred durant 15 minuts.

Muntatge:

  • Disposem el primer disc de pa de pessic.
  • Ho cobrim amb una bona capa de formatge crema.
  • Escampem els trossos de bombons trencats.
  • Una altra capa de pa de pessic, crema de formatge, bombons trencats i finalitzem amb la tercera capa de pa de pessic, crema i bombons trencats.

Recepta i fotografia: Nikira Vesga (Pastry Chef)

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2019. Tots els drets reservats.
Top