Amb què marida la tardor?

La tardor és l’estació preferida dels cuiners i xefs de tot el món perquè als mercats es troba una gran oferta de productes de temporada.

Els boscos no només ofereixen uns colors variats i espectaculars sinó que també ens proporcionen productes com les castanyes i els desitjats bolets. Els horts són plens de carbasses, carxofes, escaroles i els tubercles de temporada: les patates i els moniatos.

De fruites, les últimes peres madurades amb el sol de l’estiu i no oblidem les fruites de temporada com són les pomes, les magranes, els codonys i els raïms carregats d’antioxidants beneficiosos, especialment si són negres.

Ha arribat el moment de posar-se davant dels fogons per preparar plats reconfortants que ens ajuden a contrarestar les temperatures a la baixa i acompanyar-los dels vins de Jean Leon, blancs o negres, perquè l’experiència sigui del tot plaent i completa.

Tot i que en els anomenats “plats de cullera” s’imposen per lògica els vins negres, un bon blanc de criança, com Vinya Gigi pot donar molt de joc, a més d’harmonitzar a la perfecció amb plats de pasta gratinats, una sopa de ceba o plats cuinats amb carns blanques com són el pollastre i el conill.

Hem de seguir insistint que les llegums com els cigrons, les mongetes i les llenties tenen la capacitat de contrarestar els efectes dels tanins, fet pel qual vins amb uns tanins més presents com el de Vinya Le Havre, el cabernet sauvignon reserva de Jean Leon, pot ser un bon aliat, tant en bullits com en estofats.

 

Text i fotografia: JEANLEON.COM

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2019. Tots els drets reservats.
Top