Els secrets de la coca de recapte i la seva elaboració

La coca de recapte té una llarga tradició al darrera. Era la coca que elaboraven els forns dels pobles antigament amb ingredients com verdures de l’hort però també carn i peix en conserva, com les arengades, que les mestresses de casa i cases de pagès els portaven; això, de fet, era el recapte, paraula que fa referència als aliments que han sobrat o que s’han recaptat per les cases i que s’enduien fora de casa.

A Coques de Perafita ja fa una dècada que n’elaboren, de coca de recapte, i en venen tant a les botigues com a les fires.

Les seves coques de recapte tenen totes una base molt fina, similar a la del pa però amb poc llevat perquè no fermenti, més aigua perquè quedi cruixent, mantega i una mica de sal i oli.

En fan de tres tipus, totes amb una base de tomàquet natural: d’anxoves, que porta ceba, pebrot verd i vermell, pinyons, herbes i oli d’oliva; de botifarra, amb una base de ceba i pebre vermell com a condiment que li dóna un toc de color i gust ideals; i de formatge de cabra amb ceba i carbassó laminat.

Un dels secrets de les seves coques de recapte són els ingredients naturals de la matèries primeres. Tot és producte fresc i de proximitat: des de les verdures, que compren senceres i tallen a làmines i trossos, fins a les botifarres i les anxoves. També és determinant la seva cocció, necessàriament llarga, d’uns 45-50 minuts, perquè les verdures quedin ben escalivades.

La coca de recapte és ideal com a complement per als àpats però també com a plat principal, siguin aperitius, dinars o sopars; o per a berenar a qualsevol època de l’any.

 

Text i fotografia: COQUESDEPERAFITA.COM

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top