Aquest estiu visita el Molí artesanal d’arròs de Molí de Rafelet

Endisa’t en la historia de l’elaboració de l’arròs al Delta de l’Ebre, en la seva cultura, la seva tradició artesana i en el món de sensacions culinàries que desprèn l’arròs de Molí de Rafelet.

En les visites al molí de fusta de Molí de Rafelet, coneixeràs el cultiu, el procés d’elaboració, l’envasat de l’arròs; així com la seva conservació i les formes de cuinar les varietats d’arròs bomba, marisma, ecològic… als diferents plats típics, com són: la paella, l’arròs a banda, l’arròs bullit i els risottos.

Els germans Margalef, de la tercera generació, conserven el molí i el mateix procés d’elaboració, per a produir uns arrossos amb unes qualitats culinàries excepcionals.

Actualment, és l’únic Molí de fusta que queda al Delta de l’Ebre, amb un procés d’elaboració artesanal i tradicional. No obstant, en la seva essència, el procés d’elaboració del molí de fusta, no ha variat, ja que encara segueix funcionant, com el primer dia.

És sorprenent com, la fricció de l’arròs aconsegueix separar aquest, de la seva càscara i amb uns simples fregaments, amb cons d’esmeril, es pot blanquejar.

Al juliol de l’any 2008, la Generalitat de Catalunya, va guardonar el molí d’arròs, com a “Museu de l’arròs Molí de Rafelet”.

Les visites es realitzen per a persones, grups, escoles, jubilats…

Per a visitar el Molí-Museu de l’arròs Molí de Rafelet, cal concertar visita a:

teremargalef@moliderafelet.com

rafelmargalef@moliderafelet.com

 

Text i fotografia: MOLIDERAFELET.COM

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top