Xapata de porros amb espàrrecs i pernil

Avui, volem sorprendre’t amb aquestes xapates de porros amb espàrrecs i pernil elaborades amb productes de ESPIGA BLANCA, MAS GOURMETS i LIDEROU, que formen part del Clúster Gourmet de Catalunya.

 

Necessitaràs

  • Mini xapates de Espiga Blanca.
  • Porro
  • Mantega
  • Espàrrecs verds.
  • Ous de guatlla de Liderou.
  • Pernil serrà de Mas Gourmets.
  • Sal
  • Pebre
  • Oli

 

Preparació:

  • Preescalfar el forn a 180 º C amb calor amunt i avall (no cal ventilador).

 

  • Disposar el pernil serrà a la safata del forn amb paper de forn. Introduir en el forn. S’ha de tenir present que quan el pernil es refreda queda més cruixent que quan està acabat de sortir del forn. Reservar.

 

  • Una altra opció és cuinar-ho al microones. Per això, posarem el paper a sobre d’un tovalló de paper blanc (sense tintes ni dibuixos), i col·locarem un altre a sobre. Farem una miqueta de pressió sobre el pernil i cuinarem a potència màxima a intervals de 30 segons.

 

  • En un cassó posar aigua i quan bulli posar els ous de guatlla. Perquè el rovell estigui ben cuinat fan falta de 4 a 5 minuts.

 

  • Rentar i laminar el porro. Col·locar en un recipient apte per al microones amb una mica d’oli i cuinar a màxima potència uns 4-5 minuts. (O fins que estigui tendre).

 

  • Un cop cuinat saltar en una paella amb una mica de mantega. Salpebrar i reservar.

 

  • Cuinar uns espàrrecs verds a la planxa o bé directament al microones. Per a això traurem la part dura de la tija (encara que en aquesta recepta només aprofitarem les puntes, la resta ho guardarem per a qualsevol altra preparació com una truita o per deixar-los de guarnició per exemple).

 

  • Disposar una quantitat generosa de porros a sobre del pa de xapata. Posar el cruixent de pernil de manera vertical perquè agafi volum. Posar la punta de l’espàrrec verd i un quart d’ou de guatlla.

 

Recepta: GAN-BCN.COM

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2019. Tots els drets reservats.
Top