Quins beneficis té el codony per a la salut?

El codony és una fruita amb destacables propietats nutricionals pel nostre organisme. El seu alt contingut en fibra, potassi, així com les seves propietats antiinflamatòries i desinfectants fan que aquesta fruita es faci servir com a remei per tractar malalties o bé per a certes dietes.

 

Gràcies al seu alt contingut en fibra, el codony és un perfecte aliat per controlar el colesterol a més de regular el trànsit intestinal.

 

Els tanins són unes substàncies amb propietats antiinflamatòries que ajuden a assecar la mucosa intestinal, és per aquest motiu que el codonyat està recomanat per a tractar problemes gastrointestinals com la diarrea. El consum de codony ajuda a tallar la diarrea i evita la deshidratació ja que els mucílags retenen l’aigua.

 

També és un aliment molt recomanat per als esportistes que realitzen activitats intenses, ja que conté un alt poder energètic i és de fàcil digestió.

 

Pel seu baix contingut en sodi i alt contingut en potassi, el codony és ideal per a persones amb hipertensió arterial i retenció de líquids. Aquest mineral també és fonamental per mantenir el sistema nerviós i garantir el correcte funcionament dels músculs i del cor.

 

També cal destacar l’àcid màlic, un pigment vegetal que conté propietats desinfectants, li dóna gust de la fruita, i ajuda a eliminar l’àcid úric.

 

Text i fotografia: VALLISER.COM

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top