Dauliba oli d’oliva verge extra sense pinyol produït en conversió a l’agricultura ecològica

A Dauliba han reinventat la tradició utilitzant les tècniques de producció més innovadores. Espremut només de la carn de les olives, és un oli d’oliva verge extra sense pinyol produït en conversió a l’agricultura ecològica.

 

A diferència de la resta d’olis d’oliva, per crear Dauliba, extreuen cuidadosament el pinyol abans de moldre les olives i només premsen el suc de la polpa. Les seves olives es troben en una fase inicial de maduració durant la collita per tal de potenciar al màxim el sabor de l’oli. A més, les olives es cullen a trenc d’alba per garantitzar una baixa temperatura i millor conservació durant el trajecte d’arribada al molí.

 

El resultat? Les característiques pròpies de l’oli d’olives verdes i primerenques: un alt fruitat d’oliva i herba verda amb un deix picant que confereixen un sabor intens però amb la particularitat que és molt fi en boca, amb el toc dolç de les arbequines i sense l’astringència que aporta el pinyol.

 

Dauliba és un maridatge de tradició i innovació. Una ampolla d’or líquid que prové dels olivers d’Arbeca, per portar al món aquest indret que fou el que donà nom a les olives arbequines.

 

Arbeca és la població on va nèixer l’exquisida varietat d’oliva arbequina. Segons diu la llegenda, el duc de Medinaceli, que vivia al castell-palau d’Arbeca, la va portar de Palestina al segle XVIII. La promesa al poble d’una moneda de ral de billó per cada olivera plantada (que finalment no complí) n’impulsà el cultiu arreu de la comarca.

 

Tot i que ja hi havia constància d’oliveres d’aquesta mateixa classe a tot el terme, aquest fet va ser l’inici de l’auge del cultiu d’arbequina per tota la península.

 

L’arbequina està considerada com una de les millors varietats d’oliva del món, tant per la producció i regularitat com per la qualitat de l’oli. Per això, planten i cultiven arbequines. Per això, i perquè són d’Arbeca, és clar!

 

Text i fotografia: DAULIBA.COM

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top