L’ou, l’aliat més versàtil a la cuina

Els valors gastronòmics i nutricionals de l’ou són indiscutibles i el converteixen en un aliment molt apreciat pels consumidors de totes les edats, sense limitacions geogràfiques, culturals ni de religió. Alguns experts l’anomenen la “multivitamina natural” i a Liderou els agrada molt l’expressió “aliment rodó.

 

L’ou aporta una de les proteïnes de més alta qualitat que existeixen a la natura i constitueix un autèntic còctel de vitamines, minerals i altres nutrients essencials amb múltiples beneficis per a la nostra salut. Només té 70 kcal… i és molt bo!

 

Des de Liderou ens parlen d’un altre gran valor de l’ou: la seva versatilitat a la cuina. Has pensat la gran quantitat de formes de preparar un ou? Bullit, fregit, a la planxa, poché, en truita o remenat. Aquestes són les formes més comunes de cuinar un ou.

 

També ofereix grans possibilitats culinàries com a acompanyament, que van des de l’elaboració de salses i cremes fins a arrebossats de carn o peix i, és clar, en la rebosteria, on sens dubte és el rei.

 

Es pot utilitzar l’ou sencer o el rovell i la clara per separat, per exemple, per coronar un tendre tàrtar de carn o preparar una esponjosa merenga. Per les seves propietats, l’ou té moltes funcions a la cuina que el converteixen en l’aliat més versàtil.

 

  • Dóna color: imagina unes natilles sense el seu tradicional color daurat.

 

  • Suavitza i aporta una textura agradable: introduir la cullera en una mousse i notar-ne l’esponjositat al paladar és un dels petits plaers de la vida.

 

  • Aixeca masses: l’ou té el “superpoder” de fer pujar masses de pa de pessic i suflés. Imprescindible en rebosteria!

 

  • Pinta i dóna lluentor: li dóna el toc final a pans, pastes fullades i pastissos aportant aquest to torrat tan desitjable.

 

  • És un adhesiu natural: què serien les croquetes o les crestes sense ou?

 

  • Clarifica: la clara d’ou s’utilitza per eliminar impureses en brous i consomés.

 

  • Coagula i gelifica: aporta la textura i consistència ideal a flams i quiches… ni massa sòlid ni massa líquid.

 

  • Emulsiona: sense l’ou no gaudiríem d’una dolça merenga o d’una de les salses per excel·lència, la maionesa, consumida arreu del món.

 

Text i fotografia: LIDEROU.COM

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top