Aquesta setmana, volem sorprendre’t amb aquesta excel·lent recepta dels nostres amics de VINAGRES BADIA, que formen part del Clúster Gourmet de Catalunya.
Necessitarà s… (Racions per a 4 persones)
- 1 carbassó
- 5-6 cullerades d’agredolç de mel de taronger de Vinagres Badia.
- 30-40 gr de formatge parmesÃ
- Germinats de col llombarda
- Pètals deshidratats de calèndula
- 1 taronja
- 1 cullerada de rasa de mel
- 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- 1 cullerada de pinyons
- Sal i pebre negre
Preparació:
- Renteu bé, eixugueu i talleu a rodanxes fines el carbassó, millor amb una mandolina.
- Poseu-les en un recipient i regueu-les amb 3 cullerades d’agredolç de mel de Vinagres Badia, deixeu-les macerar almenys uns 30 minuts.
- Mentrestant, torreu els pinyons en una paella sense gens d’oli. Reserveu.
- Prepareu l’amaniment: per fer-ho, poseu en un pot amb tapa 4 cullerades de suc de taronja, una mica de ratlladura de la seva pell, la mel, sal, pebre negre, 3 cullerades d’agredolç de mel, 6 cullerades d’oli d’oliva verge extra i 4-5 pinyons aixafats en el morter.
- Tanqueu la tapa i sacsegeu bé fins que es formi una salsa emulsionada.
- En el plat de servir col·loqueu les rodanxes de carbassó, regueu amb l’amaniment, poseu encenalls de formatge parmesà , uns quants germinats, pètals de calèndula i el pinyons reservats trossejats.
- Acompanyeu amb torrades de pa fines.
És una recepta creada per la Dolorss del bloc gastronòmic Blog de cuina de la Dolorss.
Recepta i fotografia: BADIAVINAGRES.COM i BLOGDECUINA.BLOGSPOT.COM