Carpaccio de carbassó amb parmesà i pinyons

Aquesta setmana, volem sorprendre’t amb aquesta excel·lent recepta dels nostres amics de VINAGRES BADIA, que formen part del Clúster Gourmet de Catalunya.

 

Necessitaràs (Racions per a 4 persones)

  • 1 carbassó
  • 5-6 cullerades d’agredolç de mel de taronger de Vinagres Badia.
  • 30-40 gr de formatge parmesà
  • Germinats de col llombarda
  • Pètals deshidratats de calèndula
  • 1 taronja
  • 1 cullerada de rasa de mel
  • 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cullerada de pinyons
  • Sal i pebre negre

 

Preparació:

  • Renteu bé, eixugueu i talleu a rodanxes fines el carbassó, millor amb una mandolina.

 

  • Poseu-les en un recipient i regueu-les amb 3 cullerades d’agredolç de mel de Vinagres Badia, deixeu-les macerar almenys uns 30 minuts.

 

  • Mentrestant, torreu els pinyons en una paella sense gens d’oli. Reserveu.

 

  • Prepareu l’amaniment: per fer-ho, poseu en un pot amb tapa 4 cullerades de suc de taronja, una mica de ratlladura de la seva pell, la mel, sal, pebre negre, 3 cullerades d’agredolç de mel, 6 cullerades d’oli d’oliva verge extra i 4-5 pinyons aixafats en el morter.

 

  • Tanqueu la tapa i sacsegeu bé fins que es formi una salsa emulsionada.

 

  • En el plat de servir col·loqueu les rodanxes de carbassó, regueu amb l’amaniment, poseu encenalls de formatge parmesà, uns quants germinats, pètals de calèndula i el pinyons reservats trossejats.

 

  • Acompanyeu amb torrades de pa fines.

 

És una recepta creada per la Dolorss del bloc gastronòmic Blog de cuina de la Dolorss.

 

Recepta i fotografia: BADIAVINAGRES.COM i BLOGDECUINA.BLOGSPOT.COM

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2019. Tots els drets reservats.
Top