VALLISER, ELS FRUITS DE LA TERRA, ENTREVISTA A CARME RUSCALLEDA, PREMI GOURMET CATALÀ DE L’ANY 2017

Senzilla, transparent, tenaç, incansable i apassionada. Aquests són els adjectius amb els que podríem qualificar a primera vista a Carme Ruscalleda, una petita cuinera que va anar creixent fins a arribar a l’elit de la gastronomia creativa, precisament per aquesta mateixa actitud.

 

Aquest any compleix 30 anys davant dels fogons, té 7 estrelles Michelin a més d’un bon nombre de premis i reconeixements. No obstant, insisteix sempre, que sense el seu equip el projecte de Sant Pau mai hagués estat el que és ara.

 

Valliser, els fruits de la terra, empresa agroalimentària dedicada a l’elaboració de codonyat artesà, va passar una estona agradable amb ella per conèixer com va començar la seva trajectòria, les seves emocions al recordar-la i les seves opinions davant l’auge culinari que estem vivint actualment.

.

“Encara sento la mateixa il·lusió, la mateixa pressió i la mateixa por”, declara la xef després de ser preguntada si segueix enamorada del seu treball com el primer dia. “Sí que he de tenir clar i he de prendre consciència que jo no sóc eterna, tinc data com un iogurt, tinc la data de caducitat”.

 

Carme Ruscalleda viu amb passió la seva feina, i això es nota quan parla de Sant Pau, un hostal convertit en restaurant on va poder projectar les seves dues passions: l’art i la cuina. “Si t’ho proposes la cuina pot ser una expressió artística perquè jugues amb colors, formes i, al final, amb l’emoció, el menjar. És l’art més complet que hi ha “, defensa amb fermesa.

 

Quina és la clau per aconseguir arribar als 30 anys de professió amb el reconeixement i premis aconseguits?

Penso que la clau és creure el treball que fas, estimar-lo i dedicar-hi molta il·lusió. També ser capaç de connectar amb l’equip humà que t’ajuda per a què aposti per la filosofia de la casa, i fer noves creacions amb productes naturals i d’aquella tradició local que ens acompanya i ens abriga. La clau és creure-hi fermament, enamorar-te d’aquest treball i dedicar-hi la vida.

 

Considera que com a qualsevol altre sector el seu camí no ha estat fàcil. “Quan en un treball estàs disposat a dedicar-li el millor de la teva vida, saps que qualsevol cosa no és vàlida, ja hi ha una exigència personal. No ha estat fàcil, però és que les coses fàcils no són interessants. Sí que ho són aquelles que costen esforç, i un esforç col·lectiu”.

 

Pots llegir l’entrevista completa aquí.

Text: VALLISER.COM

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top