COM PRESENTAR EL PERNIL CUIT CURAT

Si estàs pensant en fer un sopar per família o amics, un dels productes que no poden faltar a taula és el pernil cuit curat de Erre de Vic.

 

El seu sabor, aroma i qualitat el fan l’aperitiu perfecte per a qualsevol vetllada. A més, a l’estar preparat de manera totalment artesanal, sense fosfats, sense nitrits ni nitrats, sense gluten ni lactosa, és apte per a tot tipus de dietes.

 

Avui et volem ensenyar com presentar adequadament el pernil cuit curat a taula, perquè, a més de deliciós per al gust, ho sigui també per a la vista. Pren nota d’aquests consells, i sorprendràs als teus convidats:

 

  • La temperatura ideal per el pernil de Erre de Vic és la de l’ambient, així que, si ho tenies a la nevera, treu-lo 10 minuts abans de servir-lo. La degustació serà molt més agradable al paladar.

 

  • No presentis el pernil cuit curat en el mateix recipient juntament amb altres aliments: els sabors es poden barrejar, i perdríem l’oportunitat de gaudir-lo tal com ha estat concebut.

 

  • Si penses posar a taula els curats amb panses, macerats amb vi Cabernet Sauvignon o amb tòfona, posa’ls cada un en una taula o plat. Així, cadascú tindrà el protagonisme que mereix, i mantindrà intacte el seu gust.

 

  • Presenta les fines rodanxes lleugerament doblegades, o formant rotllets, facilita al màxim al comensal la tasca de menjar-se’l, o posar al seu plat. Col·loca una cullera i una forquilla, a manera de pinça, perquè cada convidat pugui servir-se’l.

 

  • El protocol diu que cada comensal haurà de dur la rodanxa al seu plat, i tallar-la amb ganivet i forquilla. Si el pernil cuit curat s’ha col·locat sobre una torradeta de pa, si es permet agafar amb les mans. Cada casa té els seus costums, així que no sempre cal seguir el protocol, si estem en família o amb amics propers.

 

Visita el receptari de www.erredevic.com, i troba un munt de receptes per preparar el pernil cuit que no deixaran indiferent als teus convidats. En mousse, a la planxa, al whisky, saltat amb bolets… són només algunes de les idees que tenen per a tu, i que t’ajudaran a treure-li el màxim partit als deliciosos productes de Erre de Vic.

 

Acompanya’l amb vi, o most si optes per una beguda sense alcohol. Són dos aliments complementaris, que ajuden a treure el millor de l’altre, ressaltant els sabors i ajudant-nos a gaudir encara més de la vetllada.

 

Text i fotografia: ERREDEVIC.COM

 

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top