Torrons Vicens ha liderat, un any més, la innovació en el sector torronaire a la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt.
Durant dos dies, la capital del torró a Catalunya ha esdevingut el centre de la tradició torronaire i Torrons Vicens ho ha estat, a més a més, de la innovació i la consolidació d’un sector que cada cop es desestacionalitza més.
A l’espai central, el Pavelló Dolç, dedicat als mestres torronaires locals, s’hi van trobar novetats com el torró de vi, de pipes de carbassa, de xocolata amb xurros, de mel i llimona i de pastÃs ‘tatÃn’ amb poma caramelitzada.
Aquestes són les noves creacions que Torrons Vicens ha elaborat conjuntament amb el xef Albert Adrià . També ha presentat el Torró Història, inspirat en la recepta original de la Pastisseria Prats-Fatjó de Barcelona, on el mestre torronaire Àngel Velasco -pare- va entrar a treballar quan tenia 14 anys.
Segons Velasco, les novetats que han tingut més acceptació han estat el Torró Història i també el de pipes de carabassa, fet que l’ha sorprès perquè és lleugerament picant i “pensà vem que arribaria només a paladars més sibarites”.
Un dels moments més esperats per als assistents va ser quan Torrons Vicens va repartir entre els visitants les dos gegantines barres de torró, de 250 quilograms i vuit metres cadascuna, de dos de les novetats presentades aquest any: el torró Història i el torró de mel i llimona elaborat amb el xef Albert Adrià .
Fotografia: VICENS.COM