Avui, volem sorprendre’t amb aquest excel·lent arròs dels nostres amics de MOLÍ DE RAFELET, que formen part del Clúster Gourmet de Catalunya.
Necessitaràs…
- 400 gr. d’arròs Bomba o Marisma Moli de Rafelet
- 400 gr. de rap
- 1 cap de rap
- 8 gambes
- 8 llagostins
- Musclos
- 1 ceba
- 4 tomàquets
- 1 gotet d’oli
- 3 grans d’all
- llorer
- farigola
- julivert
- safrà
- sal i pebre
Preparació
- Netejar els peixos, i tallar en porcions grans, deixant gambes i llagostins sense pelar.
- Escalfar l’oli i ofegar la ceba picada. Quan estigui tova, afegir el tomàquet pelat i picat, i les herbes. Fer un sofregit amb tot això durant uns 5 minuts i abocar en una olla amb 2 litres d’aigua.
- Afegir els caps dels peixos trossejades, sal i pebre, i coure-ho almenys 30 minuts.
- Colar el brou i coure en ell, la resta del peix uns 15 o 20 minuts, afegint els alls picats amb el safrà. Aquest brou és la base que ens servirà després per fer l’arròs.
- Treure per tant a una paella o una cassola de fang 4 gots de brou, afegir l’arròs Moli de Rafelet aiguamoll per fer-ho caldós o l’arròs Bomba per fer-ho sec i el marisc pelat, i les cloïsses, deixant-ho coure uns 14 minuts.
Aquesta i altres receptes, les trobaràs aquí: www.moliderafelet.com
Recepta i fotografia: MOLIDERAFELET.COM