L’OLI DEL MAR: EL SABOR DEL MEDITERRANI

Les seves oliveres formen part integradora del paisatge del Baix Ebre i des dels seus bancals participen de la silenciosa mirada a la mar, gaudint de la seva brisa, i establint un diàleg poètic i integrador entre els cultius agrícoles i la tradició marinera.

 

Amb més de 200 hectàrees de camps d’oliveres, repartides entre la Serra del Boix i el nord del marge esquerre del Parc Natural del Delta de l’Ebre, dins dels termes municipals de l’Aldea, Camarles, l’Ampolla i El Perelló.

 

Amb les seves diverses característiques, donen joc a poder elaborar uns olis molt diferents, i així satisfer des dels paladars més exigents fins als més indiferents.

 

Un entorn que convida a canviar el pas, a aparcar les tensions i a descobrir l’assossec, la calma i la tranquil·litat.

 

Terra en forma de bancals, amb marges de pedra seca, dibuixen un territori on, durant segles, conviuen oliveres mil·lenàries, amb una flora i fauna exclusives.

 

Restaurar oliveres oblidades per defensar el paisatge, recuperar i millorar les tècniques tradicionals per a perpetuar el gust.

 

Amb respecte i cura han incorporant l’ús de les noves tecnologies, més netes i precises, aconsegueixen allargar la vida de les seves oliveres centenàries i la dels aromes i sabors inconfusibles dels seus olis.

 

Amb el consum dels seus olis es contribueix a defensar l’arquitectura paisatgística de la zona i a conservar les oliveres com a elements vius de la història.

 

Text i fotografia: OLIDELMAR.COM

 

  • Catalonia Gourmet © 2021. Tots els drets reservats.
Top